Płynne CzwartkiJak co czwartek zapraszam Was na zupę. Dziś przygotowałam delikatną zupę dyniowo-marchewkową, która jest lekko słodka i cudownie aksamitna. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, dzięki czemu każdy poradzi sobie z jej ugotowaniem. Taka zupa idealnie poprawia nastrój w ponure zimowe dni. Polecam!Składniki :1 średnia cebula1 ząbek czosnku1 dynia piżmowa3-4 marchewki500ml bulionu warzywnego200-300ml wody125ml mlekasól, pieprzgałka muszkatołowamasłoPrzygotowanie :W garnku roztopić masło i przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz rozgnieciony czosnek.Marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki (dzięki temu szybciej się ugotuje), dynie obrać, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa dodać do cebuli, zalać bulionem, dodać nieco wody, tak aby warzywa były zakryte i zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować do czasu aż marchewka będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować, dolać mleko i dodać gałkę muszkatołową. Podawać.Smacznego !