ßßß
Składniki:- podwójna pierś z kury- 2 udka- 3 marchewki- mały seler- pietruszka korzeń- ząbek czosnku- sól, pieprz, lubczyk, papryka ostra, majeranek- liście laurowe, ziele angielskieMięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i obrane oraz umyte warzywa. Gotować na lekkim ogniu aż warzywa będą miękkie, a mięso będzie lekko odchodziło od kości (minimum 3 godziny).Wyjąć mięso i warzywa. Zmielić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Jeśli masa jest za sucha dodać wywaru, w którym mięso i warzywa się gotowały.Włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec około godziny w 180 stopniach.Z pozostałego wywaru - można zrobić rosół lub inną zupę :)SMACZNEGO!!!