Wykonanie

Dzisiaj miałam ochotę na coś szybkiego i pysznego. Wróciłam z pracy bardzo zmęczona, cały dzień przy komputerze zrobił swoje. Miałam chęć od razu się położyć i zamknąć na chwilę oczy. Ale głód skutecznie o sobie przypomniał, więc powędrowałam do kuchni. Dostałam ostatnio troszkę
jabłek, no to postanowiłam je wykorzystać. Zrobiłam takie placki z
jabłkiem o smaku
kokosowym.Uwielbiam
kokos, więc moje placki są mocno
kokosowe. Polecam Wam ten przepis, jest rewelacyjny. W taki sam sposób możemy zrobić plastry
ananasa. Za oknem dzisiaj prawdziwa wiosna, słoneczko w końcu się pokazało. Niech już zostanie na dłużej :-)Zapraszam :-)Składniki:- 2
jajka- 2
jabłka- 1 czubata łyżka
mąki pszennej- 1 czubata łyżka
mąki kokosowej(od Naturalnie Zdrowe)- 1 łyżeczka c
ukru z prawdziwą
wanilią- 2 łyżeczki
wiórków kokosowych- 1 łyżeczka
cukru pudru- parę kropel
soku z cytryny-
olej kokosowy do smażenia-
cukier puder do posypania placków-
jogurt naturalny na wierzchWykonanie:Wbijamy
jajka do miski i ubijamy trzepaczką, dodajemy
mąkę pszenną i
kokosową,
cukier waniliowy,
cukier marcepanowy, wiórki oraz
sok z cytryny. Mieszamy.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na grube plastry i wydrążamy środek - mi wyszło z jednego
jabłka 5 plastrów. Na patelni rozgrzewamy
olej kokosowy, plastry zanurzamy w cieście i smażymy na małym ogniu z dwóch stron do zarumienienia. Przekładamy na talerze, posypujemy
cukrem pudrem i robimy kleksy z
jogurtu. Porcja na 10 placków - w sam raz na 3 osoby.

