Wykonanie
Pisałam już o tym wielokrotnie, że bardzo lubię sałatki, a najbardziej te, które przygotowuje się błyskawicznie do takich należy właśnie ta
sałatka.
Sałatka jajeczna z delikatną nutą
chrzanową doskonale pasuje na zbliżające się Święta Wielkanocne, u mnie na pewno będzie powtórka i to z podwójnej porcji.
Sałatka doskonale pasuje do
wędlin, kiełbasek i
pieczonego mięsa. Polecam :)Składniki- 4
jajka ugotowane na twardo- 1
czerwona cebula- puszka
groszku konserwowego- 1 małe kwaskowe
jabłko- 4-5
rzodkiewek- 2-3 łyżki
majonezowego sosu chrzanowego od Folwark- 1 łyżka
majonezu Folwark- 1 łyżeczka
musztardy-
sól,
pieprzWykonanieUgotowane
jajka kroję w większą kostkę,
cebulę i
jabłko w drobna kosteczkę,
rzodkiewki w ćwierć plasterki. Całość przekładam do miseczki, następnie dodaję odsączony
groszek,
sos majonezowo-
chrzanowy,
majonez,
musztardę, sporo
pieprzu i
sól do smaku.
Sałatkę mieszam bardzo delikatnie ale dokładnie. Odstawiam do lodówki na godzinkę, aż smaki się połączą.Smacznego :)

