ßßß
SKŁADNIKI:2 pstrągi (wypatroszone)3 duże ziemniaki1 marchewka1 mała cebulagarść pomidorków koktajlowych3 łyżki masła3 gałązki natki pietruszki3 liście lauroweprzyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, koperekPRZYGOTOWANIE:Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze części i gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Gdy warzywa będą ugotowane na pół miękko, odcedzamy je i wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dokładamy do warzyw.Ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do każdej ryby wkładamy łyżkę masła i gałązkę pietruszki. Pstrągi układamy na ugotowanych warzywach.Teraz do naczynia dokładamy przekrojone na pół pomidorki oraz liście laurowe. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki oraz pozostałymi przyprawami.Danie zapiekamy przez ok. 15-17 minut w nagrzanym piekarniku do 190 st. C. Warzywa mają być miękkie, a rybka upieczona. Smacznego!