ßßß
 
            
         SKŁADNIKI:opakowanie ciasta francuskiego150 g słodkiego serka kanapkowego (u mnie Almette brzoskwiniowy z wanilią)ok. pół puszki ananasa pokrojonego w kawałkicukier perlisty lub cukier puderdo posmarowania: jajko (roztrzepane) lub mlekoPRZYGOTOWANIE:Ananasa odsączamy na sicie. Ciasto francuskie rozwijamy i całe smarujemy serkiem. Na całości rozkładamy ananasa. Ciasto ściśle zawijamy w długi rulon i kroimy na ok. 2 cm kawałki.Na blasze z piekarnika wykładamy papier (może być ten, w który było zawinięte ciasto francuskie).Na papierze układamy nasze ciastka w odległości ok. 3 cm od siebie (troszkę urosną). Ciasteczka delikatnie smarujemy roztrzepanym jajkiem lub mlekiem i posypujemy cukrem perlistym (jeżeli mamy tylko cukier puder, posypujemy nim upieczone już ciasteczka.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. C i pieczemy przez ok. 25-30 minut, aż ciastka będą złoto-brązowe. Smacznego!
SKŁADNIKI:opakowanie ciasta francuskiego150 g słodkiego serka kanapkowego (u mnie Almette brzoskwiniowy z wanilią)ok. pół puszki ananasa pokrojonego w kawałkicukier perlisty lub cukier puderdo posmarowania: jajko (roztrzepane) lub mlekoPRZYGOTOWANIE:Ananasa odsączamy na sicie. Ciasto francuskie rozwijamy i całe smarujemy serkiem. Na całości rozkładamy ananasa. Ciasto ściśle zawijamy w długi rulon i kroimy na ok. 2 cm kawałki.Na blasze z piekarnika wykładamy papier (może być ten, w który było zawinięte ciasto francuskie).Na papierze układamy nasze ciastka w odległości ok. 3 cm od siebie (troszkę urosną). Ciasteczka delikatnie smarujemy roztrzepanym jajkiem lub mlekiem i posypujemy cukrem perlistym (jeżeli mamy tylko cukier puder, posypujemy nim upieczone już ciasteczka.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. C i pieczemy przez ok. 25-30 minut, aż ciastka będą złoto-brązowe. Smacznego!
