Wykonanie

Rurki z kruchego ciasta z
jabłkowym nadzieniem.

Składniki:-ok. 40 dkg
mąki pszennej 480-szklanka
cukru pudru-20 dkg
margaryny Kasi
maślany smak-1,5 dkg
drożdży-łyżka
mleka-2
jajka-aromat-1/2 słoika
jabłek szarlotkowych
Drożdże mieszamy z
mlekiem.

Do miski wsypujemy
mąkę, dodajemy
cukier,
margarynę,
jajka,
drożdże i aromat i zagniatamy ciasto.


Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy na cienkie placki.


Kroimy na paski.

Paski nakładamy na siebie.

Na brzeg nakładamy
jabłka, zawijamy rurkę

i odcinamy.

Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 25 minut.


Studzimy na blaszce.Możemy posypać
cukrem pudrem.

Smacznego!