Wykonanie

Kruche, delikatne i soczyste drobiowe
mięso.Składniki:-duży, podwójny
filet z piersi kurczaka (u nas ok. 1 kg)-solanka:1,5 l
wody7 dkg
solipo kilka ziaren
ziela angielskiego,
pieprzu,
kolendry (stłuczone)kilka listków laurowychpokrojone drobno 2 ząbki
czosnkupłaska łyżeczka
słodkiej papryki-dodatkowo łyżeczka
miodu, łyżeczka
oleju i szczypta
słodkiej papryki
Składniki solanki mieszamy i na 24 godzinywkładamy do niej filety.
Mięso płuczemy bieżącą, zimna
wodą i osuszamy.
Miód,
olej i
paprykę mieszamy i smarujemy filety.

Wkładamy do rękawów do pieczenia, zawiązujemy, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 40 minut.Na 10 minut przed upływem czasu rozcinamy rękawy i zapiekamy.




Smacznego!