Wykonanie
To danie, skromnie mówiąc, jest rewelacyjne! Pyszne, tanie, cudownie pachnie, samo się robi i chce się więcej i więcej :) Spróbujcie, jestem pewna że też tak stwierdzicie.



Składniki :ok. 400 g.
wieprzowiny, w mnie
karkówka1 duża
cebula2 ząbki
czosnkumąka do oprószenia
mięsasól,
pieprzmajeranek lub inne
ziołamix
kasz ze
słonecznikiem e-condimenta
woda lub
bulionolej do smażeniaPrzygotowanie :Umyte i osuszone
mięso kroję na kawałki, oprószam lekko
solą, każdy panieruję w
mące i smażę na rumiano na niewielkiej ilości
oleju. Naczynie do zapiekania lekko natłuszczam
olejem, wsypuję mix
kasz ze
słonecznikiem, następnie posiekany
czosnek. Na
kaszę wykładam podsmażone
mięso, a na tej samej patelni rumienię pokrojoną w kawałki
cebulę.
Cebulę również przekładam do naczynia, patelnię płuczę
wodą lub
bulionem, by zebrać smak po smażeniu - wlewam do naczynia (ilość
wody u każdego może być różna - wlejcie na początek powiedzmy pół szklanki i uzupełniajcie w razie potrzeby w trakcie pieczenia). Na koniec całość oprószam
solą,
pieprzem i
majerankiem. Naczynie szczelnie przykrywam folią aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz) i piekę w temperaturze ok. 185 stopni C. do miękkości
kaszy i
mięsa.






