Wykonanie
Dziś przygotowałam na obiad coś niezwykle lekkiego, ale jednocześnie pełnego smaku.
Filety z kurczaka nadziałam
suszonymi pomidorami i lekko
orzechową w smaku
rukolą. Przed pieczeniem marynowały się przez pół godziny w mieszance
ziół oraz w pysznym sosie "Remulada duńska" firmy Folwark . Bardzo polecam taki sposób na
kurczaka!


Składniki :po 1 pojedynczym
filecie z kurczaka na osobę na każdy filet:1 łyżka sosu Remulada duńska firmy Folwark4-6 kawałków
suszonych pomidorów w
olejugarść świeżej
rukoliDodatkowo :
sól,
pieprz, suszony
majeranek. suszony
lubczyk,
suszone oreganofolia aluminiowaPrzygotowanie :Z fileta odkrajam
polędwiczki (odkładam je do innej potrawy) i nacinam go wzdłuż w 2 miejscach, tworząc długie kieszonki. Całe
mięso lekko oprószam mieszaniną
soli,
pieprzu i
ziół (również w rozcięciach). Kieszonki smaruję sosem i do każdej wkładam po kilka liści
rukoli i po 2-3 kawałki
pomidora. Tak przygotowany kawałek
mięsa układam na folii aluminiowej i dość ściśle zawijam. Odkładam na 30 minut do lodówki, po czym piekę (w folii) w temperaturze 190 stopni C. przez 40 minut.


