Wykonanie

Pierdoły z
Kaczką tu wrzucamy a porządnego obiadu nie ma kto ugotować, więc w końcu jakiś konkretny kawałek
mięska zapodam. Pewnie prawdziwi mężczyźni uznający tylko i wyłącznie
schabowego będą ze mną polemizować, ale przetestowałam to i mój chłop po skonsumowaniu powiedział „dobre było”. Może nie jest najbardziej obiektywnym konsumentem, ale jak coś jest do dupy to raczej się z tym nie kryje. Robiłam faszerowane kieszonki z piersi, ale jakoś roladki bardziej przypadły nam do gustu.

Potrzebujemy:podwójna
pierś z kurczakakilka
suszonych pomidorów (ja użyłam ze słoika, w
oleju)1 szt.
mozzarellisól,
pieprzwykałaczki

Sposób przygotowania:Cycka kroimy jak na kotlety i cienko rozbijamy starając się nie porwać, a następnie solimy i
pieprzymy.
Mozzarelkę i
pomidorki kroimy w paski i układamy na rozklepanym kotlecie. Całość zawijamy i spinamy wykałaczką, a jak trzeba to nawet i dwoma, tylko uprzedźmy o nich naszych konsumentów. Roladki smażymy po kilka minut z każdej strony, a następnie dusimy pod przykrywką na małym ogniu, żeby doszły w środku.Dobre rady:Kotlety najlepiej rozbijać przez folię spożywczą lub torebkę foliową. Dzięki temu nie zachlapiemy siebie i wszystkiego wokół. Poza tym kotlety nie będą się rwały i możemy je rozbić cieniej.