ßßß
Składniki:3 szklanki mąki krupczatki3 łyżki ciemnego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia25 dag masła3 żółtka1/2 szklanki gęstej śmietany lub jogurtu greckiegospora szczypta soliDekoracja:jajkocukier gruby lub perlistyOpis wykonania:Mąkę przesiewamy wraz z kakao, dodajemy pokrojone masło, sól, proszek, śmietanę i żółtka, posiekać i zagnieść ciasto.Gotowe owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 40 minut.Ciasto wałkujemy na grubość 5 mm i wycinamy dowolne kształty ciasteczek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wierzch ciastek smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy w 180 C około 20 minut.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy