ßßß
Składniki :2 szklanki mąki1 szklanka cukru1/2 szklanki maku250 g masła5 jajek8 łyżek oleju1 łyżeczka octu2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakaoolejek waniliowy lub ulubionyOpis wykonania:Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszysta masę. Dodajemy proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Odkładamy 1 łyżkę mąki, resztę wsypujemy ciasta mieszamy, dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie łączymy z ciastem.Ciasto dzielimy na trzy równe części do jednej dodajemy mak, do drugiej kakao, do trzeciej pozostawiona łyżkę mąki. Delikatnie mieszamy.Do wysmarowanej i oprószonej mąką blaszki wlewamy kolejno ciasto z makiem, ciemne i białe. Pieczemy około 60 minut w 180 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy