Wykonanie
Kapuśniak na swojskiej
kiszonej kapuście,
żeberku, z
kiełbaską i
boczkiem.Ostatnio zasmakowałam się w kiszonkach, najlepsza
kapusta, to ta kiszona przez moją babcię. Kupna się nie umywa. Zupa zniknęła od razu :)

Składniki:dwie garstki
kiszonej kapusty z kwasemtrochę
kapusty białej pokrojonej w kostkę3
ziemniaki1
marchewka2
żeberka chude3 litry
wody4
ziela angielskie2
liście laurowepieprz2 łyżeczki
koncentratu pomidorowegotroszkę
kiełbaski swojskiejtroszkę
boczkuKapusty i
żeberka wrzucić do
wody, zagotować, dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki, i
marchewkę w plastrach, ziele i
liście laurowe. gotować do miękkości. Dodać dwie łyżeczki
koncentratu pomidorowego i wymieszać, przyprawić. Podsmażyć pokrojony
boczek i
kiełbaskę, wrzucić do zupy.