Wykonanie
Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił
serca moich domowników :) Czasem wystarczyć sprawdzić stan naszych zapasów i obiad mamy z głowy. Polecam zapracowanym, gdyż całość nie zajęła mi więcej jak godzinkę :D

Składniki:50 dag
mięsa na gulasz3 średniej wielkości
cebule2
marchewki1
pietruszka2-3
łodygi selera naciowego2 plastry
selera korzeniowego2 puszki
groszku z
marchewką1 puszka
białej fasoli1 puszka
pomidorów krojonych
sólpieprz1 łyżka
miodu1 -2 łyżki
sosu sojowego ciemnego2
serki topioneWykonanie:
Mięso płuczę, osuszam, kroję w drobną kostkę i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Świeże warzywa obieram, ścieram na tarce jarzynowej oprócz
cebuli selera naciowego, którą kroję w kostkę, a
seler w piórkaDodaję do
mięsa i duszę kilkanaście minut. Podlewam szklanką
wywaru z kurczaka i duszę pod przykryciem, aż
mięso będzie miękkie. W razie konieczności podlewam
wywarem.Dodaję osączone i opłukane warzywa z puszki, doprawiam
solą,
pieprzem,
sosem sojowym i
miodem.
Serki topione przekładam do wysokiego naczynia, dolewam gorącego
wywaru z gulaszu i blenderem rozcieram na gładką masę. Najpierw dodaję
pomidory z puszki, następnie zagęszczam gulasz
serkami i ewentualnie doprawiam do smaku.SMACZNEGO!