Wykonanie
***/1 porcja//przepis własny/Ciasto:150 g
ricotty30 g
mąki gryczanejpłaska łyżeczka zmielonej
kawy Gran Caffe'20 g
mąki graham2
jajkakilka kropli ekstraktu z
waniliiszczypta
soli1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
oliwy z oliwek Taggiasche Novello do natłuszczenia patelni2 łyżki
syropu z fiołków
jabłkoSos
czekoladowo-
rumowy:łyżka
kremu czekoladowego z dodatkiem
rumu + 4-5 łyżek naparu z
kawyPrzygotowanie:Wszystkie składniki oprócz
oliwy i
jabłka zmiksować na gładką masę.Odstawić na 15 minut.
Jabłko pokroić w drobną kostkę(pozostawiając kilka plastrów do dekoracji) i dodać do ciasta.Rozgrzaną patelnię natłuścić
olejem, wylać masę i smażyć na małymogniu około 5 minut z każdej strony.Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej
łopatki, najlepiej silikonowej.Podawać z sosem
czekoladowo-
rumowym,
cukrem pudrem i
jabłkiem.Smacznego!
Wszystkie produkty wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym z luksusowymi przysmakami prosto ze
słonecznej ItaliiJeśli lubicie włoskie produkty, koniecznie rzućcie
okiem.Wybór jest naprawdę duży, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie! :)