Wykonanie

Od czasu do czasu
makaron carbonara jest po prostu niezbędny. Nie jest zbyt zdrowy, ale co z tego, skoro smakuje AŻ TAK dobrze . Dla odmiany warto wypróbowa ć jego wersję ze
skórką z cytryny i świeżym
tymiankiem, które o żywiają to klasyczne d anie. Polecam!Carbonara z
cytryną i
tymiankiem- 2 plastry b oczku- 1 łyżka
masła- 1 ząbek
czosnku- 1 75 g
makaronu spaghett i lub bu catini- 50g
sera Pecorino + do
posy pania- 2 jaj ka- 1/2 łyżeczki startej
skórki z cytryny- 1 /2 łyż ki posiek ane go t ymiank u + na wierzch- s ól,
pieprz1)
Bocz ek po kroić na małe kaw ałki i podsmażyć na patelni z
masłem.2) Z mniejszyć ogień i dodać ugotowany al dente
makaron (zostawi ć trochę
wody z gotowania).3) Wymieszać starty s er, j
ajka,
skórkę z cytryny,
tymian ek, só l i p
ieprz .4) Zdją ć pat elnię z ognia, dod ać
ser z
jajkami i szybko wymieszać, d oda jąc w
razi e potrze by trochę
wody z gotowania
makaronu .5) Podawać
posy pane
startym serem i listkami
tymianku.Czas przygotowania: 20 minutLiczba porcji: 2K aloryczność jednej porcji: 5 80 kcal