Wykonanie


Oto pełna składników odżywczych i błonnika miska, która kolorami nawiązuje do zbliżającej się wielkimi krokami wiosny :) Na obiad lub kolację. Smacznego!Składniki (2 porcje):2 średnie
marchewki - obrane i pokrojone w cienkie plasterki8
brukselek - pokrojone w cienkie plasterki1
żółta papryka - pokrojona w drobne paskigarść zielonych liści, np.
jarmużu - bez łodyg, drobno posiekane1 szklanka gotowanej
ciecierzycypestki z 1
granatu1
burak - obrany i starty na grubych oczkach1 dojrzałe, miękkie
awokado - obrane i pokrojone w plasterkiłyżeczka
oleju do smażeniaSos
miodowo-
musztardowy:3 łyżki
oleju nierafinowanego2 łyżki
soku z cytryny1 łyżka
musztardy francuskiej1 łyżka
miodusól,
pieprzSos:Wszystkie składniki na sos wymieszaj do połączenia, najlepiej w małym słoiczku. Dopraw wg uznania.
Sałatka:1. Rozgrzej
olej na patelni, następnie dodaj
marchew,
paprykę,
brukselkę,
jarmuż i
ciecierzycę. Smaż kilka minut, aż warzywa będą odpowiednio miękkie.2. Przełóż warzywa do miski, posyp tartym (surowym)
burakiem i pestkami
granatu. Obok ułóż pokrojone
awokado i całość polej sosem.Energia(1 porcja)
BiałkoTłuszczWęglowodanyBłonnik568 kcal14 g35 g59 g19 g
