Wykonanie
Dietetyczne ciasto na dobry początek weekendu :) Lekko
kokosowe, naturalnie słodkie, bez zbędn ego
cukru - z samych naturalnych składników. Tradycyjnie bez glutenu,
cukru i
nabiału, w sam raz dla osób poszukujących zdrowych przepisów.

300g
ziaren słonecznika100g
daktyli200g ugotowanego
ryżu2 łyżki
miodubanan100g
wiórków kokosowych50ml
mleka migdałowegołyżka
oleju kokosowegoSPÓD:
Ziarna słonecznika przełóż do malaksera, zmiksuj na gładką masę, a następnie dodaj wcześniej namoczone
daktyle i 100ml
wody. Całość zmiksuj dokładnie, po czym przełóż na blachę, rozprowadzając równomiernie masę po całej powierzchni. Blachę wstaw na ok. 30 minut do lodówki.MASA: Ugotowany
ryż,
miód,
banana,
mleko migdałowe oraz wiórki przełóż do misy malaksera. Całość zmiksuj dokładnie. Gotową masę przełóż na schłodzony spód, rozprowadź po całej powierzchni. Ciasto wstaw na 30 minut do zamrażalnika. Przed podaniem udekoruj je w dowolny sposób. Przechowuj w lodówce.Smacznego :)

