ßßß Cookit - przepis na Ulubiony owoc sezonu.

Ulubiony owoc sezonu.

nazwa

Wykonanie

Brzoskwinia. Mój ulubiony owoc sezonu. Uwielbiam jadać ją w owsiance z dużą ilością masła orzechowego. Dziś postawiłam na nieco inne połączenie smaków, choć całkiem podobne. Zapiekłam bananowobrzoskwiniową owsiankę na mleku migdałowym z dużą ilością lepkich, słodkich daktyli . Owsianka wyszła delikatna i niemalże kremowa, dzięki dodaniu płatków jaglanych . Całość podałam z masłem z nerkowców i chyba znalazłam nowego faworyta w zestawieniu z brzoskwinią
pieczona bananowo-brzoskwiniowa owsianka (owsiane i jaglane) z daktylami podana z masłem z nerkowców
baked peach-banana oatmeal (oat and millet flakes) with dates served with cashewnut butter
Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków jaglanych
3-4 posiekane daktyle
1/2 szklanki mleka migdałowego (lub inne roślinne)
średnia brzoskwinia
dojrzały banan
olej kokosowy – do wysmarowania kokilki
Płatki zalać na noc mlekiem wraz z daktylami. Rano dodać pokrojoną brzoskwinię i rozgniecionego banana. Przełożyć do natłuszczonej kokilki i piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Podawać z dowolnymi dodatkami np. masłem orzechowym, jogurtem sojowym/kokosowym. Smacznego!
Pogoda zmienna jest – raz słońce, raz burzowo. Nie wiem kiedy znowu zgaśnie prąd, ale mam nadzieję, że to nie nastąpi. Wczoraj wrócił dopiero około 17-18. Współczuję tym, którzy nie mieli go wcale, u mnie w pewnej części domu jednak był. Zresztą, trzeba myśleć pozytywnie, nawet w takich sytuacjach
Miłego tygodnia!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/07/ulubiony-owoc-sezonu.html