Wykonanie
Nie ma to jak zaserwować sobie z samego rana comfort food’owe śniadanie. Tym razem nie z garnuszka ani patelni a z piekarnika . Ulubiona pieczona owsianka trafiła na talerz. Aromatyczna, z delikatnymi
płatkami kokosa, wakacyjną lawendą oraz
cynamonem . Dosłodzona dojrzałym
bananem, a także lepkimi
daktylami . Na
mleku migdałowym, a przy tym podwójnie kokosowa . Podana z
masłem orzechowym, które codziennie znika w mgnieniu oka, bo przecież kilogram
masła sam się nie zje 😀
pieczona
kokosowo-lawendowa owsianka z chia,
bananem, świeżymi
daktylami oraz
cynamonem podana z
masłem orzechowymbaked coconut-lavender oatmeal with chia,
banana, fresh dates and cinnamon served with peanut butterSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianychłyżka
płatków kokosowychłyżeczka nasion chia
posiekane, wypestkowane świeże
daktyle (4-5)
cynamonok. łyżeczki suszonej lawendy1/2 szklanki
mleka migdałowego (lub inne roślinne)łyżka
mąki kokosowejdojrzały
bananmasło orzechowe do podaniaWieczorem wymieszać
płatki, chia,
płatki kokosowe,
cynamon, lawendę oraz
daktyle i zalać na noc
mlekiem. Rano dodać połowę rozgniecionego
banana oraz
mąkę kokosową. Przełożyć do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia lub dokładnie natłuszczonej. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Podawać z
masłem orzechowym, drugą połową
banana,
cynamonem lub jeszcze innymi dowolnymi dodatkami. Smacznego!To dziś, dziś zaczynam ostatnią -
nastkę . Kolejny dowód na to jak czas szybko mija. Tak wiele się zmienia. W moim życiu, na szczęście, pozytywne zmiany. Choć i czasem nie brak gorszych dni, łez i smutku. Jednak, tak jak w życiu każdego z nas – są lepsze i gorsze chwile. Przede wszystkim, nie poddawać się i myśleć pozytywnie, a wszystko jakoś się ułoży. Jeszcze wiele przede mną…„ Nigdy się nie poddawaj, bo jeśli przeżyjesz te najgorsze chwile, to znaczy, że zasługujesz na te najlepsze ” cytaty.plUdanego dnia!