Wykonanie
Gdy przychodzi taki dzień, gdy wszystko idzie nie tak, za oknem pogoda nie zachęca do wyjścia, to znak, że trzeba znaleźć sobie coś na pocieszenie. W takie dni zamykam się w kuchni i tworzę jakieś zdrowe słodkości, ot tak, na poprawę humoru. Dzisiejszy chlebek poprawia nastrój już podczas pieczenia - wtedy cały dom wypełnia się przyjemnym,
bananowym aromatem.
250g
płatków owsianych bezglutenowychłyżeczka bezglutenowego
proszku do pieczenia30g odżywki
białkowej ( u mnie o smaku
białej czekolady)2
jajka3
banany50g
wiórków kokosowych50g zmielonych
orzechów laskowych50g
rodzynek+
olej kokosowy do wysmarowania formy
Płatki przełóż do misy blendera, miksuj tak aby powstała
mąka. Następnie, cały czas miksując. dodawaj odżywkę
białkową,
proszek do pieczenia,
banany oraz
jajka.Na koniec dodaj
wiórki kokosowe, zmielone
orzechy laskowe oraz
rodzynki. Całość wymieszaj. Masę wyłóż na keksówkę wysmarowaną
olejem kokosowym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut. Podawaj po wystudzeniu.Smacznego :)