ßßß

SKŁADNIKICiasto:250 g margaryny1, 5 szklanki maki pszennej1,5 szklanki mąki krupczatki3.4 szklanki cukru pudru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowystarta skórka z jednej cytrynyMasa kokosowa5 białek250 g wiórek koksowych150 ml śmietany 18%7 łyżek cukruDodatkowo:powidła śliwkowe lub dżem z czarnej porzeczki.WYKONANIEWszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą, wyrabiamy. Dzielimy na dwie części ( 2/3 większa i mniejszą 1/3 wkładamy do zamrażalnika.Większą część ciasta rozwałkowujemy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.W małym garnku podgrzewamy śmietanę z kokosem i 6 łyżkami cukru.Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem.Do ubitych białek dodajemy po łyżce masy kokosowej.Ciasto smarujemy powidłami, wykładamy masę kokosową. Na wierzch ścieramy zmrożone ciasto.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok, 50 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.