ßßß
 Pierwsza pozycja z Googli i mamy przepis od Kristi, który poleca sporo osób .Tytuł posta zmieniony z racji, że coniektórym inaczej się kojarzył ;)Składniki:2 szklanki cukru3 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki soli1/2 szklanki gorzkiego kakao2 szklanki wody1 szklanka oleju roślinnego2 łyżki octu1 łyżeczka cukru waniliowego lub aromatuNagrzej piekarnik do temperatury 175°C. Wymieszaj cukier z mąką, sodą oczyszczoną, solą i kakao. Dodaj wodę, olej roślinny, ocet i wanilię. Mieszaj łyżką do uzyskania gładkiej masy. Wlej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy. Piecz przez ok. 50-60 min (do tzw. suchego patyczka, gdy wykałaczka wetknięta w ciasto będzie czysta).Mam piekarnik gazowy i u mnie czas pieczenia z reguły jest dłuższy niż w elektrycznych. Nie mam też termoobiegu. Jeśli nie chcecie zakalca typu brownie to za każdym razem razem sprawdzajcie patyczkiem!! W oryginalnym przepisie czas pieczenia wynosił 40 min ale u mnie duża część patyczka była mokra i oblepiona.
Pierwsza pozycja z Googli i mamy przepis od Kristi, który poleca sporo osób .Tytuł posta zmieniony z racji, że coniektórym inaczej się kojarzył ;)Składniki:2 szklanki cukru3 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki soli1/2 szklanki gorzkiego kakao2 szklanki wody1 szklanka oleju roślinnego2 łyżki octu1 łyżeczka cukru waniliowego lub aromatuNagrzej piekarnik do temperatury 175°C. Wymieszaj cukier z mąką, sodą oczyszczoną, solą i kakao. Dodaj wodę, olej roślinny, ocet i wanilię. Mieszaj łyżką do uzyskania gładkiej masy. Wlej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy. Piecz przez ok. 50-60 min (do tzw. suchego patyczka, gdy wykałaczka wetknięta w ciasto będzie czysta).Mam piekarnik gazowy i u mnie czas pieczenia z reguły jest dłuższy niż w elektrycznych. Nie mam też termoobiegu. Jeśli nie chcecie zakalca typu brownie to za każdym razem razem sprawdzajcie patyczkiem!! W oryginalnym przepisie czas pieczenia wynosił 40 min ale u mnie duża część patyczka była mokra i oblepiona.