ßßß Cookit - przepis na Grillowany pstrąg z pietruszką i tymiankiem

Grillowany pstrąg z pietruszką i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Pyszny pstrąg tęczowy w wersji z grilla - latem z ogrodowego, zimą z piekarnika lub patelni grillowej. Nadziany tymiankiem, pietruszką i cytryną jest aromatyczny i soczysty. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu :)
Pstrąg z grilla to zdrowy, łatwy i smaczny obiad!
SKŁADNIKI (dla 2 osób)
2 pstrągi tęczowe patroszone
1 cytryna
4 gałązki tymianku
1/2 pęczka natki pietruszki
20 g masła
sól
pieprz
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i od środka. Połówkę cytryny kroimy w półplasterki, które wkładamy do wnętrza ryby wraz z kawałkami masła, tymiankiem i pietruszką. Skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do lodówki na godzinę. Grillujemy z każdej strony okołu 10- 12 minut, Podajemy z pozostałą cytryną pokrojoną w cząstki i ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Źródło:http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/02/grillowany-pstrag-z-pietruszka-i.html