ßßß
Pyszna i lekka tarta cytrynowa z malinami. W bardzo szybki sposób można ją przygotować, wcale nie potrzeba mieć jakiś wielkich zdolności cukierniczych. Spód jest ciasteczkowy, chrupiący do tego masa lekko kwaskowata, lekko słodka przypominająca budyń. Całość bardzo fajnie ze sobą gra i smakuje fantastycznie :DSkładniki:Spód:180 g herbatników1 łyżka kakao2 łyżki cukru pudru120 g rozpuszczonego masłaNadzienie:1 puszka skondensowanego słodkiego mleka (użyłam Tego )4 żółtka1 cytrynaokoło 150 g malinForma do tart kwadratowa 22x22 cm albo okrągła 21 cmHerbatniki zmiel, dodaj pozostałe składniki wymieszaj i przełóż do foremki. Dociśnij do brzegów i spodu formy. Podpiecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 175*C. Lekko przestudź (5 minut).Nadzienie: do miski wlej mleko, dodaj żółtka, skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. Wymieszaj i wylej na podpieczony spód. Na wierzchu ułóż maliny i włóż do piekarnika na 15 minut. Przestudź i jak masz ochotę podawaj z kleksem bitej śmietany. Przechowuj w lodówce do 4-5 dni.