Biała kiełbasa niektóry bez niej nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych. Zapraszam was dzisiaj na wersję kiełbasy pieczonej z shallotkami, czosnkiem, ziołami i lekkim zadziorem w postaci musztardy i piwa. Do kiełbasy przedostają się te wszystkie pyszności i mięso nabiera jeszcze lepszego smaku.Składniki:6-8 białej, parzonej kiełbasy250 g cebuli shallotki (można np. kupić w lidlu)300 ml piwa1 czubata łyżka musztardy2 ząbki czosnkugałązka rozmarynu3 gałązki tymianku (jeśli nie mamy świeżego rozmarynu i tymianku możemy wsypać po łyżeczce suszonego).Kiełbasę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Ułóż na kiełbasie. Dodaj zioła i zgniecione ząbki czosnku. Piwo wymieszaj z musztardą i polej nią kiełbasę. Piecz 30-40 minut w 200*C.