Ja miałam schab z kością w plastrach, ale można użyć schabu w całości.Kruchy, aromatyczny schab z kością, polecam :)Składniki:1/2 kg schabu z kością1 cebula1 łyżka posiekanego rozmarynu2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)1/2 szklanki sosu sojowego1 łyżka musztardy rosyjskiej1/2 szklanki bulionuswieżo mielony pieprz do smakuPrzygotowanie:Mięso umyć, osuszyć. Do miseczki wlewamy sos sojowy, dodajemy rozmaryn, czosnek, musztardę i pieprz. Całość mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy schab.Dookoła schabu układamy pokrojoną w piórka cebulę. Pozostawiamy na około 2 godziny.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przed wstawieniem mięsa do pieczenia podlewamy je bulionem. Pieczemy pod przykryciem około godziny ( od czasu do czasu mięso podlewamy sosem z pieczenia). Po godzinie pieczenia mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 minut.Smacznego :)