ßßß Cookit - przepis na Golonka z rozmarynem i cząbrem

Golonka z rozmarynem i cząbrem

nazwa

Wykonanie

1 kolonka wieprzowa tylna ok 750g
świeży rozmaryn
świeży cząber
1 większa cebula
05l piwa
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
1 szklanka wody
Golonkę ponacinać, natrzeć solą i posiekanym rozmarynem z cząbrem i odstawić na 2h minimum. Po tym czasie umieścić golonkę w naczyniu do zapiekania. Podlać wrzątkiem i wstawić do piekarnika na 30 minut w 200 stopniach. Trzeba co jakiś czas przekręcać. Po tym czasie dorzucić pokrojoną w ósemki cebulę i zmiażdżony czosnek. Podlać połową piwa. Piec kolejne 90 minut przekręcając i polewając piwem.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/04/golonka-z-rozmarynem-i-czabrem.html