ßßß
Chyba jednym z najbardziej popularnych dań z grilla jest kiełbasa. Powiem Wam szczerze, że ja bardzo ją lubię. Taką wytopioną, chrupiącą i podaną z dużą ilością pysznej musztardy. Każdy pewnie ma swój sposób na jej zrobienie czy przygotowanie, można ją posypać w trakcie pieczenia na grillu przyprawą do grilla, dodać cebulkę duszoną lub ziemniaki. Ja bardzo lubię ją samą, pieczoną z łodyżką rozmarynu i spryskiwaną wodą wymieszaną z piwem. Nabiera świetnego smaku i aromatu.Zapraszam :-)Składniki:- dobrej jakości kiełbasa na grilla- kilka gałązek świeżego rozmarynu- woda zmieszana z piwem- musztarda grillowaWykonanie:Kiełbasę ponacinać i ułożyć na grillu. Wodę wymieszać z piwem w proporcji pół na pół. Spryskiwać nią kiełbasę od czasu do czasu. Gałązki rozmarynu ułożyć na kiełbasie, aby nabrały aromatu. Podawać z musztardą - u mnie pyszna grillowa.
Kiełbasa z grilla
Reviewed by Marzena Szkodzińska on 06:24 Rating: 5