Wykonanie
Home Współpraca WSP "Społem"
Kiełbasa z grilla
Chyba jednym z najbardziej popularnych dań z grilla jest
kiełbasa.
Powiem Wam szczerze, że ja bardzo ją lubię. Taką wytopioną, chrupiącą i podaną z dużą ilością pysznej
musztardy. Każdy pewnie ma swój sposób na jej zrobienie czy przygotowanie, można ją posypać w trakcie pieczenia na grillu
przyprawą do grilla, dodać
cebulkę duszoną lub
ziemniaki. Ja bardzo lubię ją samą, pieczoną z łodyżką
rozmarynu i spryskiwaną
wodą wymieszaną z
piwem. Nabiera świetnego smaku i aromatu.Zapraszam :-)Składniki:- dobrej jakości
kiełbasa na grilla- kilka gałązek świeżego
rozmarynu-
woda zmieszana z
piwem-
musztarda grillowaWykonanie:
Kiełbasę ponacinać i ułożyć na grillu.
Wodę wymieszać z
piwem w proporcji pół na pół. Spryskiwać nią
kiełbasę od czasu do czasu. Gałązki
rozmarynu ułożyć na
kiełbasie, aby nabrały aromatu. Podawać z
musztardą - u mnie pyszna grillowa.
Kiełbasa z grilla
Reviewed by Marzena Szkodzińska on 06:24 Rating: 5