ßßß
Biała kiełbasa w piwnej marynacie, co to dużo mówić. Każdy już chyba grillował i wie jak smakuje grillowana biała kiełbasa, oczywiście ja muszę to skomplikować ale w zamian zyskuję coś innego.Składniki :biała kiełbasa PAŻONAmusztarda francuskabutelka piwaPrzygotowanie :Marynaty przygotowuję w ilości aby kiełbasa była do połowy zanurzona w stosunku szklanka piwa (250ml(pół butelki)) na 2 łyżki musztardy. Mieszam i wkładam do niej białą kiełbasę pozbawioną osłonki (szczewa).Do marynowania wygodnie jest użyć zamykanego pojemnika hermetycznego ułatwia to obrócenie kiełbasy w marynacie na drugą stronę. Marynuję ok 3-4h trzymając w lodówce.Grilluję na średniej temperaturze aby właściwa temperatura doszła do środka a kiełbaska spokojnie nabierała rumieńców.
