Wykonanie

Nic tak nie smakuje wiosną jak lekka
sałatka, idealna dla osób na diecie.
Sałatkę przygotowuje się szybko, możemy ją zabrać do pracy. Idealne pasuje również, na świąteczny stół wielkanocny, ponieważ w Wielkanoc główną rolę odgrywają
jajka, jako symbol odrodzenia.

składnikikilka listów
sałaty lodowej3
jajkapomidorki koktajlowe
koperekskładniki sosu300ml
jogurtu naturalnego2łyżeczki
oleju rzepakowego1 łyżeczka
soku z cytrynypieprz kolorowy dla smaku
bazylia do smaku
zioła do sałatek do smaku1 ząbek drobno pokrojonego
czosnku1 łyżka
musztardyWykonanieUgotować
jajka na twardo, następnie pokroić na ósemki.
Sałatę lodową rwiemy na kawałki, które układamy na talerzu, następnie dodajemy pokrojone
jajka,
pomidorki i drobno pokrojony
koperek, polewamy naszym ulubionym sosem do sałatek.Tym razem przygotowałam go na bazie
jogurtusosWszystkie składniki sosu wymieszać na jednolitą masę odstawić na kilka minut, następnie polać
sałatkę.

A że dziś Dzi eń Niedźwiedzi a Po lar nego i z okazji z bliżającej się W i osny, zerknijcie czym grozi wiz yta na siłowni ...