Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny z dodatkiem
kawyŻurek z
chrzanem i białą ... »Ostatnio robiłam jajeczka, drobiowe
galaretki. Moja rodzina zaskoczona i rozradowana. Pomysł przypadł do gustu. Smak wyrazisty,taki jak powinien być.Składniki:10 wydmuszek
szynka 100 g
kukurydza Develey 10 ziarenek na wydmuszkę
szczypiorek 1 pęczek
białko ugotowane z 3 jaj
bulion drobiowy 500 mlWykonanie:Najpierw zrobiłam wydmuszki ( nożykiem zrobiłam dziurkę z szerszej strony
jajka i przelałam zawartość do miski, tak samo zrobiłam z pozostałymi 9
jajami. Wyparzyłam skorupki i osuszyłam, włożyłam je do pojemnika od jaj)Przygotowałam
bulion do którego dodałam 4 łyżeczki
żelatyny. Rozmieszałam i zostawiłam do przestygnięcia.
Szynkę w plasterkach położyłam na deskę i mała foremką zaczęłam wycinać kształt.
Szynkę wykrojoną po 6 szt wkładałam do każdej wydmuszki.
Kukurydze odsączyłam i wkładałam do wydmuszek.Ugotowałam 3
jaja i same
białko pokroiłam drobno w kosteczkę i też włożyłam do wydmuszek. Na końcu pokroiłam
szczypiorek i wsypałam go do wydmuszek. Teraz zalałam jeszcze ciepłym
bulionem do samego otworu. Wstawiłam do lodówki na 2 godziny i jajeczka były już gotowe.Ps... Świetnie się prezentują na
stole.



poniedziałek, 21 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter