Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Biała kiełbasa-idealna na WielkanocMazurek -
jajo »Inwencja Wielkanocna nadal trwa. Dziś będzie to
kurczak. Fajnie wygląda i pysznie smakuje, dzieci mają radość a dorośli robotę.Składniki:200 g
mąki krupczatki140 g zimnego
masła pokrojonego w kostkę70 g
cukru pudu1
surowe żółtkoDodatkowo:
galaretka niebieska 1 łyżka + 1 łyżka
cukrugalaretka czerwona 1 łyżka + 1 łyżka
cukrugalaretka cytrynowa 5 łyżek+ 5 łyżek
cukrukuleczki
czekoladowe i
truskawkoweWykonanie:Do misy wsypujemy przesiana
mąkę, dodajemy do niej posiekane
masło cukier puder i
żółtko. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę . Po godzinie wyjmujemy i wałkujemy. Przykładamy szablon
kurczaka i nożem kroimy. Pieczemy 10-15 minut w 170 stopniach. Ostudzonego
kurczaka dekorujemy.
Lukier:mielimy
galaretkę i
cukier dodajemy odrobinę goręcej
wody, mieszamy i mamy
lukier żółty. Całego
kurczaka nim dekorujemy . Robimy identycznie z niebieska i
truskawkową galaretką dekorujemy dalej
kurczaka.



piątek, 11 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter