Wykonanie

Rafaello , ale ciut inaczej bo z
czekoladą i
waflem tortowym..pomysł na takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w
sumie troszkę zrobiłam inaczej, a efekt..pycha..zwłaszcza dla smakoszy
kokosu..w oryginale była tylko jedna porcja i
biszkopty , ja zrobiłam z podwójnej i użyłam dwóch innych
galaretek i
krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba tylko ja jestem takim smakoszem
kokosu..i zjadałbym wszystko haha..ale podzielę się z innymi..trza dbać o resztę domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w
sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne..Rafaello z okazji Ciasto na niedzielę możecie zobaczyć także u Joasi ..I masa400 ml
mleka2 opakowania
Śnieżki1
biała czekolada [ 100 g]120 g
wiórków kokosowych1
wafel tortowy1
galaretka cytrynowa3/4 szkl.
wodyII masa400 ml
mleka2 opakowania
Śnieżki1
biała czekolada [ 100 g]120 g
wiórków kokosowych1
wafel tortowy1
galaretka agrestowa3/4 szkl.
wodyDodatkowo
krakersy [ 2 niecałe opakowania]maczek
mango i
truskawka Delectakamyczki
czekoladowe Delecta
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl.gorącej
wody i odstawić do ostudzenia.
Mleko ubić ze
śnieżką ,
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej , dodając odrobinę ubitego
mleka.Lekko przestudzić.
Wafel tortowy pokruszyć i wymieszać z wiórkami kokosowymi.Do ubitego
mleka dodać przestudzoną
galaretkę i
czekoladę oraz wiórki z pokruszonym
waflem.Tak samo przygotować drugą masę z innym kolorem
galaretki.Na blaszkę wyłożyć jedną warstwę
krakersów , na to jedną masę z
mleka i wiórków, na to znów
krakersy , przykryć drugą masą [ trochę zostawić do dekoracji] .Na wierzch znów ułożyć
krakersy, posmarować resztką masy i udekorować
maczkiem i kamyczkami.Odstawić do lodówki do stężenia.






