Wykonanie
Bardzo pyszne i banalnie proste w przygotowaniu rafaello na waflach , może zastąpić niedzielne ciasto do
kawy i być bardzo smaczną przekąską na deser . Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekty smakowe bardzo pozytywnie zaskakują.

składniki na prostokątnego
wafla4 prostokątne
wafle ( całe )2 pokruszone
wafle1/2 l
śmietanki 36%200g
wiórków kokosowych2 tabliczki
białej czekolady2 opakowania
śmietanki śnieżkiprzepis
Śmietankę 36 % podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy do niej połamaną na kostki
białą czekoladę, cały czas mieszamy aż
czekolada się rozpuści.Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia, studzimy .Do masy wsypujemy
śmietankę śnieżkę i ubijamy mikserem 10 minut,następnie dodajemy
wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Do masy kokosowej dodajemy pokruszone
wafle i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji .Tak przygotowaną masę nakładamy równomiernie na
wafla i przekładamy kolejnym
waflem aż do wyczerpania całej masy i
wafli .Tak przygotowanego
wafla obciążamy deseczką i wkładamy na 30 minut do lodówki .