ßßß Cookit - przepis na Karmelowy deser z jeżynami i kokosem

Karmelowy deser z jeżynami i kokosem

nazwa

Wykonanie

Bardzo prosty i szybki deser. Jeżyny, kokos, czekoladowe ciasteczka i karmelowa czekolada - jest to według mnie przepyszne połączenie!
/2 porcje/
60g czekolady karmelowej
5 łyżek śmietanki 36%
2 łyżki wiórków kokosowych
4 duże czekoladowe ciasteczka
12 jeżyn
W rondelku rozpuścić czekoladę ze śmietanką. Wymieszać i odstawić do ostudzenia. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki. Zimny sos czekoladowy wymieszać z wiórkami. Do pucharków wsypać ciasteczka, położyć na nie jeżyny i na koniec zalać sosem kokosowo - karmelowym. Smacznego!
Źródło:http://enunplato.blogspot.com/2015/05/karmelowy-deser-z-jezynami-i-kokosem.html