Wykonanie
            
Pokazać ? nie pokazać? oto jest pytanie...Zastanawiałam się czy wstawić post..po prostu ciasto-chlebek nie wyszło, a zapowiadało się tak pysznie...oj , ale 
kury sąsiadki zjadły ze smakiem...
Ciasto drożdżowe po prostu mi nie wyszło..
drożdże odmówiły mi posłuszeństwa..nie miałam świeżych i dałam suszone, ale chyba były już nie dobre, bo ciasto nie chciało urosnąć..tzn.tylko troszkę urosło..No i 
powiem tak..pomysł na taką drożdżówkę super, ale w moim wykonaniu do d..y..ale może ktoś się skusi i 
zrobi takiego oszukanego 
arbuza..ja na pewno powtórzę i użyję świeżych 
drożdży.. Pomysł na takiego 
arbuza znalazłam tutaj .370 g 
maki pszennej30 g 
drożdży1 łyżka 
cukru1 szkl 
mleka1 łyżeczka 
soli1 łyżka miękkiego 
masła1 
żółtko100 g 
rodzynek Skworcubar wnik spożywczy: zielony i czerwonyDo miski rozkruszyć 
drożdże, dodać 
cukier, połowę ciepłego 
mleka i dwie łyżki 
mąki. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Dodać resztę 
mleka, 
żółtko, 
mąkę, 
masło i 
sól. Wyrobić do połączenia składników.Mniej niż połowę ciasta zabarwić na czerwono. Dokładnie wyrobić, pod koniec dodać 
rodzynki. Resztę ciasta podzielić na pół i jedną część zabarwić na zielono. Trzecią część ciasta wyrobić bez 
barwienia. Przykryć i zostawić na pół godziny do wyrośnięcia.Białe ciasto rozwałkować i na środek położyć uformowany wałek z czerwonego ciasta. Zawinąć białe ciasto i zlepić brzegi.Rozwałkować zielone ciasto, położyć poprzednie na środek i zlepić brzegi zielonego ciasta.Włożyć do formy zlepieniem do dołu i zostawić do wyrośnięcia.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 35 - 40 minut.




