Wykonanie

Rurki piekłam kilka
razy ..z ciasta kruchego [ klik, klik ] , a nawet z
drożdżowego. .No i nie lubię powtarzać tego samego przepisu i poszukuję nowych..no i tym razem skorzystałam z przepisu Asi ..Takie rurki można nadziać czym się chce i będą pysznie smakować...a kto nie ma foremek do pieczenia takich rurek, polecam zrobić je samodzielnie [ klik ]...ja zrobiłam ..używać je można wielokrotnie..około 3,5 szklanki
mąki1 szklanka
cukru pudru3
żółtka1
cukier waniliowy250 g
margaryny Kasi200 ml kwaśnej
śmietanydo posypania :
cukier trzcinowy1
jajko2 łyżki słodkiej
śmietankiDo miski przesiać
mąkę dodać
cukry,
śmietanę,
żółtka i startą na tarce
margarynę.Ciasto szybko zagnieść, zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek.
Jajko roztrzepać ze
śmietanką , smarować każdą rurkę i obsypać
cukrem trzcinowym.Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
