Wykonanie

Składniki :1 kg
sera z wiaderka president200 dag
cukru250 g gęstej
śmietany, u mnie 18 %4
jajka plus jedno
żółtko4 łyżki
mąki pszennej
Przygotowanie :1 .
Jajka i
żółtko utrzeć z
cukrem, dodać stopniowo
ser, ucierać2. Dodać po łyżce ;
śmietanę i
mąkę - ucierać3. Wlać masę
serową do natłuszczonej formy, piekłam w temp. 180 *C przez 90 min.( u mnie był to prodiż, 23 cm średnicy)4. Po upieczeniu wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika, u mnie przykrycie prodiża5. Studzimy sernik godzinę, dwie, a najlepiej całą noc.

Moje uwagi:Sernik był bardzo wilgotny, gdyby użyć tradycyjnego
sera twarogowego to pewnie byłby suchszy.Ale w smaku był bardzo dobry.