ßßß
JagRaffello, czyli jaglane „Raffaello” – klasyka w wydaniu vegePrzez Marzena 8 marca 2016
Składnikiugotowana kasza jaglana - 2/3 szklankimąka kokosowa - 2/3 szklankibrązowy cukier - 1/3 szklankimleko sojowe w proszku - 2 łyżkisok z cytryny - 1 łyżeczkacardamon - 1/4 łyżeczkiwanila - 1/2 łyżeczkiolej kokosowy/masło kokosowe - 1 łyżkaInstrukcjeUgotowaną, jeszcze ciepłą kaszę miksujemy w blenderze z mąką kokosową, olejem, cukrem, cardamonem, wanilią, mlekiem sojowym w proszku i sokiem z cytryny.Po zmiksowaniu fromujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach (z przepisu wychodzi ok. 20 kulek).Kaszę jaglaną najepiej gotować w proporcjach 1 do 3, czyli 1 porcja kaszy i 3 porcje mleka z odrobiną soli.