ßßß Cookit - przepis na Galicyjska smażonka

Galicyjska smażonka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
Galicyjska smażonka - składniki:
10 jajek na twardo
po 10-15 dag szynki
baleronu
kiełbasy
boczku
upieczonej piersi
indyczej
pieczonej karkówki lub schabu
tłuszcz do smażenia
wiórki świeżo startego
Galicyjska smażonka - sposób przygotowania: Podsmaż na tłuszczu (jakieś 15 minut) pokrojone wędliny i pieczone mięsa (odlej nadmiar tłuszczu). Dodaj ćwiartki jajek na twardo, smaż razem jeszcze chwilę. Mieszaj delikatnie, aby jajka się nie rozleciały. Przypraw solą, pieprzem i chrzanem (chrzanu powinno być duuużo), podawaj z żytnim chlebem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/62133978/galicyjska smazonka/p