Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)Galicyjska smażonka - składniki:10
jajek na twardopo 10-15 dag
szynkibaleronukiełbasyboczkuupieczonej piersiindyczejpieczonej
karkówki lub
schabutłuszcz do smażeniawiórki świeżo startegoGalicyjska smażonka - sposób przygotowania: Podsmaż na tłuszczu (jakieś 15 minut) pokrojone
wędliny i
pieczone mięsa (odlej nadmiar tłuszczu). Dodaj ćwiartki
jajek na twardo, smaż razem jeszcze chwilę. Mieszaj delikatnie, aby
jajka się nie rozleciały. Przypraw
solą,
pieprzem i
chrzanem (
chrzanu powinno być duuużo), podawaj z
żytnim chlebem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu