Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor katarzyna_sar
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)60 dkg
żółtego sera1/2 kostki
masła2
serki topione kremowe40 dkg
szynki (można dodać
kiełbasę)4 ugotowane
jajka na twardopęczek
szczypiorku3
ogórki konserwoweRolada serowa z
szynką - sposób przygotowania: Zagotować taką ilość
wody, aby po włożeniu
ser był nią przykryty. Garnek zdjąć z ognia, włożyć
ser i zostawić w wodzie na 40 minut.
Masło utrzeć z
serkami topionymi.
Szynkę,
ogórki oraz
jajka pokroić w kostkę.
Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dodać do masy
maślano - serowej, wymieszać.
Żółty ser wyjąć z garnka, odcedzić i rozwałkować, uważając, żeby nie powstały dziury. Rozsmarować farsz i od razu zwinąć.Roladę zawinąć w folię i włożyć na noc do lodówki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu