Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ola1406Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Buła nadziewana - składniki:
bułka wrocławska(
bagietki i
rogale są zbyt cienkie)łyżka
masłapół pęczka
koperku2
jajka na twardo15 dkg
żółtego sera15 dkg
szynki1 opakowanie
białego serka (takiego do smarowania kanapek - może być naturalny lub
ziołowy)
sól i
pieprzBuła nadziewana - sposób przygotowania: Posiekaj bardzo dokładnie umyty
koperek i
szynkę, a
ser żółty i
jajka zetrzyj na drobnej tarce. Odkrój sporą "przylepkę" od
bułki, a
potem wyjmij z niej miękki środek. Uważaj, żeby nie uszkodzić skórki! Przełóż do miski środek
bułki oraz pozostałe składniki, dodaj odrobinę
soli i
pieprzu do smaku i wszystko dokładnie wymieszaj. Wypełnij bułę farszem z miski. Przełóż na talerz i wstaw do lodówki na godzinę.Wypełnienie
bułki musi się trochę "ścisnąć", by można je było łatwo pokroić. Gotową bułę pokrój
ostrym nożem w grube plastry i ułóż na talerzu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu