ßßß Cookit - przepis na Buła nadziewana

Buła nadziewana

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ola1406
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Buła nadziewana - składniki:
bułka wrocławska(bagietki i rogale są zbyt cienkie)
łyżka masła
pół pęczka koperku
2 jajka na twardo
15 dkg żółtego sera
15 dkg szynki
1 opakowanie białego serka (takiego do smarowania kanapek - może być naturalny lub ziołowy)
sól i pieprz
Buła nadziewana - sposób przygotowania: Posiekaj bardzo dokładnie umyty koperek i szynkę, a ser żółty i jajka zetrzyj na drobnej tarce. Odkrój sporą "przylepkę" od bułki, a potem wyjmij z niej miękki środek. Uważaj, żeby nie uszkodzić skórki! Przełóż do miski środek bułki oraz pozostałe składniki, dodaj odrobinę soli i pieprzu do smaku i wszystko dokładnie wymieszaj. Wypełnij bułę farszem z miski. Przełóż na talerz i wstaw do lodówki na godzinę.Wypełnienie bułki musi się trochę "ścisnąć", by można je było łatwo pokroić. Gotową bułę pokrój ostrym nożem w grube plastry i ułóż na talerzu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-12951817/bula nadziewana/p