Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor marghe_72Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Ogórkiimbirowe - składniki:3 ogórkikilka rzodkiewek2 cm imbiru1 papryczka chili z pestkamiszczypta cukru2 - 3 łyżki octukokosowego (albo ryżowego)sok z 1 limonkiszczypta solidymkapół czerwonej cebulitrochę orzeszków ziemnych do dekoracjiOgórkiimbirowe - sposób przygotowania: Ogórki obrać i pozbawić pestek (niekoniecznie). Pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Imbir zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Chili pokroić. Cebulę posiekać dość drobno. Sok z limonki, imbir, cukier, sól i ocet połączyć i dokładnie wymieszać. Ogórki i rzodkiewkę zalać sosem. Odstawić do lodówki Przed podaniem dodać cebulę, dymkę i orzeszki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu