ßßß Cookit - przepis na Chleb orzechowy

Chleb orzechowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Lucyna Piotrowska
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Chleb orzechowy - składniki:
250 ml letniej wody
5 łyżeczek oleju słonecznikowego
1.5 łyżeczki oleju z orzechy +włoskie">orzechów włoskich
1.5 łyżeczki posiekanej bazylii z oleju
odsączonej
350 g mąki pszennej
2.5 łyżki mleka w proszku
1.5 łyżeczki majeranku
1.5 łyżeczki tymianku
1.5 łyżeczki soli
2 i 1/4 łyżki cukru
1 i 1/4 łyżeczki drożdży w proszku
70 g orzechy +włoskie">orzechów włoskich
posiekanych oraz cale orzechy do ozdoby
Chleb orzechowy - sposób przygotowania: Wlać wodę do pojemnika, dodać olej słonecznikowy. Posypać mąką, mlekiem w proszku i ziołami. Sól i cukier w 2 rogi pojemnika. Na końcu dodajemy drożdże Maszynę do pieczenia chleba ustawić na program podstawowy, z opcją średnio chrupiącej skórki. Kiedy program się skończy lub na 5 minut przed końcem mieszania - wsypać pokrojone orzechy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17994513/chleb orzechowy/p