Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Lucyna PiotrowskaPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Chleborzechowy - składniki:250 ml letniej wody5 łyżeczek oleju słonecznikowego1.5 łyżeczki oleju z orzechy +włoskie">orzechów włoskich1.5 łyżeczki posiekanej bazylii z olejuodsączonej350 g mąki pszennej2.5 łyżki mleka w proszku1.5 łyżeczki majeranku1.5 łyżeczki tymianku1.5 łyżeczki soli2 i 1/4 łyżki cukru1 i 1/4 łyżeczki drożdży w proszku70 g orzechy +włoskie">orzechów włoskichposiekanych oraz cale orzechy do ozdobyChleborzechowy - sposób przygotowania: Wlać wodę do pojemnika, dodać olej słonecznikowy. Posypać mąką, mlekiem w proszku i ziołami. Sól i cukier w 2 rogi pojemnika. Na końcu dodajemy drożdże Maszynę do pieczenia chleba ustawić na program podstawowy, z opcją średnio chrupiącej skórki. Kiedy program się skończy lub na 5 minut przed końcem mieszania - wsypać pokrojone orzechy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu