Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor AnnMarieCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)3/4 szklanka
mleka3 łyżeczki
masładrożdże1
jajko1 łyżka
cukru trzcinowego2 szklanki
mąki pszennej50 g
suszonej żurawiny .
Bułka drożdżowa z
żurawiną - sposób przygotowania:
Masło rozpuścić w
mleku i przestudzić.
Jajko roztrzepać z odrobiną
soli. Jeśli dodajemy świeże
drożdże należy wymieszać je z
cukrem i łyżką
mleka.
Drożdże w połączeniu z
cukrem po chwili zamieniaj swą konsystencje i stają się ciekłe.Do maszyny do pieczenia
chleba włożyć wszystkie składniki i ustawić na program do pieczenia
bułki (
chałki).Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu