ßßß Cookit - przepis na Tęczowe warzywka

Tęczowe warzywka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda Duklas
Fot. Krzysztof Duklas / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Tęczowe warzywka - składniki:
6 łodyg selera naciowego
5 marchewek karotek
4 zielone ogórki
2 opakowania (0.5 kg) koktajlowych pomidorków
Na sos:
1/2 szklanki majonezu
3/4 szklanki 12% śmietany
pęczek szczypiorku
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Tęczowe warzywka - sposób przygotowania: Warzywa myjemy, jeśli trzeba obieramy i kroimy w słupki. Robimy sos. Szczypiorek myjemy i siekamy, czosnek zgniatamy. Majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy czosnek i szczypiorek. Solimy i pieprzymy do smaku. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Sos podajemy osobno.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940444/teczowe warzywka/p