Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Magda Duklas

Fot. Krzysztof Duklas / AGPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tęczowe warzywka - składniki:6
łodyg selera naciowego5
marchewek karotek4 zielone
ogórki2 opakowania (0.5 kg) koktajlowych
pomidorkówNa sos:1/2 szklanki
majonezu3/4 szklanki 12%
śmietanypęczek
szczypiorkuząbek
czosnkusól i
pieprz do smakuTęczowe warzywka - sposób przygotowania: Warzywa myjemy, jeśli trzeba obieramy i kroimy w słupki. Robimy sos.
Szczypiorek myjemy i siekamy,
czosnek zgniatamy.
Majonez mieszamy ze
śmietaną, dodajemy
czosnek i
szczypiorek. Solimy i
pieprzymy do smaku. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Sos podajemy osobno.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu