ßßß Cookit - przepis na Tort z blinczyków na słono

Tort z blinczyków na słono

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Oleg Ishchuk
Fot. Shutterstock
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia rosyjska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Tort z blinczyków na słono - składniki:
Ciasto:
1 szklanka mleka
100 ml wody niegazowanej
50 ml wody gazowanej
200 g mąki pszennej
po szczypcie soli i cukru
50 ml oleju lub kawałek słoniny
Oraz:
100 g roztopionego masła
10 dag drobno pokrojonego wędzonego łososia
10 dag czerwonego kawioru
10 dag zmiksowanego z kwaśną śmietaną i koperkiem twarogu
Tort z blinczyków na słono - sposób przygotowania: Miksujemy składniki ciasta, powoli dodając mąkę. Smażymy jak naleśniki - na patelni natłuszczonej kawałkiem słoniny lub pędzelkiem zamoczonym w oleju. Składamy tort. Każdy blinczyk smarujemy roztopionym masłem, a potem kładziemy na nim kolejno: wędzonego łososia, czerwony kawior, twaróg ze śmietaną i koperkiem, a na koniec znów łososia. Przykrywamy następnym blinczykiem i powtarzamy czynności do wyczerpania składników. Wierzch tortu dekorujemy kawiorem i koperkiem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939784/tort z blinczykow na slono/p