Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ewa Kucharska (Obciaszek)
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (123 głosy)Naleśnikowa Pychotka - składniki:Ciasto naleśnikowe:1 szkl.
mąki300ml podgrzanego
mleka1 dag
drożdży3
jajkaolej do smażeniaNadzienie:1
budyń bananowy1/2 l.
mleka2 łyżki
cukru pudru1
serek homogenizowany2
banany3 łyżki
rodzynekNaleśnikowa Pychotka - sposób przygotowania: Naleśniki:,z podanych składników przygotować ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu przez 1 godzinę. Następnie usmażyć na
oleju naleśniki (wychodzi 8 sztuk). Nadzienie: ugotować
budyń w/g przepisu,posypać
cukrem pudrem i pozostawić do ostygnięcia.
Potem dodać
serek homogenizowany,
rodzynki i
banany pokrojone w kostkę. Całość delikatnie wymieszać.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu