ßßß Cookit - przepis na Naleśnikowa Pychotka

Naleśnikowa Pychotka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Ewa Kucharska (Obciaszek)
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (123 głosy)
Naleśnikowa Pychotka - składniki:
Ciasto naleśnikowe:
1 szkl. mąki
300ml podgrzanego mleka
1 dag drożdży
3 jajka
olej do smażenia
Nadzienie:1
budyń bananowy
1/2 l. mleka
2 łyżki cukru pudru
1 serek homogenizowany
2 banany
3 łyżki rodzynek
Naleśnikowa Pychotka - sposób przygotowania: Naleśniki:,z podanych składników przygotować ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu przez 1 godzinę. Następnie usmażyć na oleju naleśniki (wychodzi 8 sztuk). Nadzienie: ugotować budyń w/g przepisu,posypać cukrem pudrem i pozostawić do ostygnięcia.Potem dodać serek homogenizowany, rodzynki i banany pokrojone w kostkę. Całość delikatnie wymieszać.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-10638936/nalesnikowa pychotka/p