ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (123 głosy)Naleśnikowa Pychotka - składniki:Ciasto naleśnikowe:1 szkl. mąki300ml podgrzanego mleka1 dag drożdży3 jajkaolej do smażeniaNadzienie:1budyń bananowy1/2 l. mleka2 łyżki cukru pudru1 serek homogenizowany2 banany3 łyżki rodzynekNaleśnikowa Pychotka - sposób przygotowania: Naleśniki:,z podanych składników przygotować ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu przez 1 godzinę. Następnie usmażyć na oleju naleśniki (wychodzi 8 sztuk). Nadzienie: ugotować budyń w/g przepisu,posypać cukrem pudrem i pozostawić do ostygnięcia.Potem dodać serek homogenizowany, rodzynki i banany pokrojone w kostkę. Całość delikatnie wymieszać.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu